Pilonidal Sinüs kendiliğinden geçmesi mümkün olmayan bir rahatsızlıktır. Ameliyatsız lazerli tedavi sonrası kıl dönmesinin nüks oranı yok denecek kadar azdır.
Kıl dönmesi tedavisi muhakkak uzman proktoloji doktoru ile gerçekleştirilmeli, hasta kendi kendine apseyi sıkmaya çalışmamalıdır.
Kıl dönmesi, kuyruk sokumundan kılların içeriye girerek mukozal membran altında irinli apse oluşturması, kıl dönmesinin en belirgin şikayetleri arasında yer alır.
Kıl dönmesi kendiliğinden geçmez bu sebeple muhakkak bir proktoloji uzmanından destek alınmalıdır. Ameliyat sonrası kişisel hijyene dikkat edilmelidir.
Kıl dönmesi dökülen kılların zamanla cilt altına yerleşerek apse oluşturmasıdır. Oluştuğu bölgede yarattığı apse, şişlik ve ağrı ile varlığı anlaşılabilir.
Kıl dönmesi vücut içerisine kılların girerek orada bir yuva oluşturması anlamına gelip, hareket nedeni ile cilt altına yerleşerek, iltihaplı apse oluşturmasıdır.
Kıl dönmesi sorunu genellikle genç erkeklerde görülen bir durumdur. Çünkü kıl yoğunluğu fazla olan bireylerde kıl dönmesi daha sık ortaya çıkar.
Kıl dönmesi hastalığına yakalandığınızda sizin için tek çözüm tedavi olmaktır. Kişinin kendi başına evde uyguladığı yöntemler geçici rahatlama sağlayacaktır fakat sizi hastalıktan kurtarmayacaktır. Bu sebeple muayene olmalı ev en uygun yöntem ile tedavi olmalısınız.
Makat bölgesinde kıl dönmesi rahatsızlığı öncelik olarak erkeklerin problemi diye düşünülse de rahatsızlık kadınlarda da görülmektedir. Genel olarak bu sorun herkesin yaşayabileceği bir hastalıktır.
Kıl dönmesi tıbbi adı ile Pilonidal Sinüs latince adı ile kuş yuvası rahatsızlığı; derinin altında kılların toplandığı ve infekte olduğu bir hastalıktır. Genellikle kuyruk sokumundaki cilt altında pit denilen çukurlar, sinüsler içinde kılların vakum etkisi vida benzeri deri altında toplanması ile oluşum sağlar.
Kıl dönmesi genellikle kuyruk sokumu bölgesinde deri altında meydana gelir. Tıbbi adı ile Pilonidal Sinüs olan kıl dönmesi cildin altında kılların toplanmasıyla meydana gelir.
Kıl dönmesi rahatsızlığı kendini apse ve akıntı gibi bulgular ile belli eder. Vücudu aşırı kıllı olan kişilerde daha sık rastlanır. Erkekte kıl dönmesi kadınlara oranla daha çok görülen bir durumdur. Vücudun belli bölgelerinden kopan kılların kişinin kuyruk sokumunda birikerek cilt altına girmesi sonucu kist oluşturması durumudur.
İnsan vücudunun belli yerlerinden çeşitli nedenlerle dökülen kılların, kıyafetlerden kopan iplik parçalarının, saç tellerinin cilt yüzeyini geçerek deri altında birikmesiyle ve kıl dönmesi oluşur.
Kıl dönmesi genellikle yoğun kıl yapısına sahip erkeklerde meydana gelir. Aşırı kilolu ve sık terleyenlerde daha çok görülen kıl dönmesi kuyruk sokumu bölgesi başta olmak üzere vücudun çeşitli yerlerinde karşımıza çıkabilir.
Kıl dönmesi ameliyatsız biçimde tedavi edilmektedir. Kıl dönmesinin hastaya sunduğu birçok avantaj sunulmaktadır. Kıl dönmesi kuyruk sokumunda, koltuk altında, yüzde, bacakta oluşabilir.
Kıl dönmesi vücudun göbek bölgesinde koltuk altında, yüzde, bacakta ama en çok kuyruk sokumunda kendini gösterir. Vücudu kıl bakımından yoğun insanlarda daha çok görülen kıl dönmesi mutlaka tedavi edilmelidir.